29 Aralık 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Yer Elması




Malzemeler
2-3 tane yer elması 
1 tane havuç
1 tane patates
1 tane soğan 
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 portakal suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar faydaları saymakla bitmeyen bir kış sebzesi olan yer elmasını sıklıkla tüketmenizi tavsiye ederim. Özellikle diyabeti ve demir eksikliği olan kişiler tüketebilir.

Soğanı yemeklik doğrayıp pişireceğimiz tencereye alalım. Üstüne yağı koyup biraz soteleyelim. Yer elması, patates ve havucu küp küp doğrayıp 20-25 saniye kadar daha soteleyelim. Üstüne şekeri, tuzu, portakal suyunu ve üstünü geçecek kadar kaynar suyunu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Pişince tencerede soğumasını bekleyelim ve daha sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder