19 Aralık 2016 Pazartesi

Tam Buğday Unlu Elde Açma Gözleme


Tam Buğday Unlu Elde Açma Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hamuru açmak için;
  • 1. 5 su bardağı kadar tam buğday unu
İçi için :
  • İstediğiniz bir harç
Arasına sürmek için :
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Tam Buğday Unlu Elde Açma Gözleme Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar hazır yufka yerine kendi emeğinizle daha sağlıklı bir gözleme için bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Tüm malzemeleri kaba alıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım ve ardından 6 bezeye ayırarak üzerlerini örtüp yarım saat kadar hamuru dinlendirelim. Ardından bezeleri tam buğday unu ile unlayarak ince bir şekilde açalım. Önce açtığımız tüm hamura ardından katladığımız kısımlara zeytinyağı sürüp fırça yardımıyla her yerine yedirelim. Ve iç harcını koyup kapatalım tavada önlü arkalı kontrollü pişirelim.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder