13 Aralık 2016 Salı

Galeta Unlu Çıtır Paçanga Böreği



Malzemeler
  • 4 adet yufka
İçi için :
  • 100 gr pastırma
  • 2 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 100 gr taze kaşar
Ara sosu için :
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar tuz
Dışı için :
  • 1 su bardağı kadar galeta unu
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar yaptıkça yapmak isteyeceğiniz yemeye doyamayacağınız harika bir börek 👍👍
Öncelikle sosu hazırlayalım. 1. Yufkayı tezgaha serelim. Sosu her yerine fırça yardımı ile gezdirelim. 2. Yufkayı serelim tekrar sos sürelim. Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp üst üste serelim. İlk önce dörde bölelim yufkayı daha sonra oluşan üçgenleri de kendi arasında 5 ‘e bölelim. İçine iç harçtan koyup kenarlarını kapatarak rulo saralım. Sardığımız börekleri önce kalan sosa batıralım daha sonra galeta ununa bulayalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder