29 Aralık 2016 Perşembe

Etli Brüksel Lahanası Yemeği



Malzemeler
  • 1 paket brüksel lahanası
  • 1 adet soğan
  • 1 afet kapya biber
  • Yarim kg dana ya da kuzu kuşbaşı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar brüksel lahanası genelde salata da kullanırız ancak yemeği de şahane oluyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Aslında kuzu ya da dana etiyle yapıyorum genelde ama tavuk etiyle de neden olmasın bence tavuk etiyle de lezzetli olur. Ben dana eti kullandım ve dana etini önce düdüklü tencerede suyunu çektirip rengi dönünce üzerine su ekleyip haşladım 20 dakika kadar o zaman daha yumuşak ve lezzetli oluyor. Soğanı ve biberi yağda kavuralım. Üzerine haşlanan etleri ekleyip biraz da öyle kavuralım. Ardından salçasını ve tuzunu ekleyip suyunu koyalım. Ardından su kaynayınca brüksel lahanalarını da ekleyip 20-25 dakika pişirelim. Daha sonra servis edelim. Eğer düdüklü de haşlamadan yaparsanız etleri kızgın tencereye alalım. Rengi değişip suyunu çekince üzerine sıvı yağ doğranmış soğan ve biberi ekleyip biraz kavuralım. Salçası katıp suyunu koyalım ve etler pişene kadar kaynatalım daha sonra lahanaları ekleyip 29-25 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder