19 Aralık 2016 Pazartesi

Kemalpaşalı Tart Kek



Keki için :
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2. 5 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için :
  • Yarım litre süt (500 ml)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Üzeri için :
  • 1 paket kemal paşa
  • Üzerindeki tarife göre hazırlayalım
Süslemek için :
  • Hindistan cevizi
  • Fındık

Kemalpaşalı Tart Kek Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar tadına hayran kalacağınız nefis mi nefis bir tart kek tarifi paylaşmak istedim sizlere:)
Keki için şeker ve yumurtayı çırpalım. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip akışkan bir kıvam elde edelim. Tart kalıbını margarin ile yağlayıp un serpelim ve hamuru dökelim. 175 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Kürdan testi yapıp soğuması için kenara alalım.
Muhallebisi için tüm malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
Kemal paşa tatlısını da paketin üzerindeki pişirme yöntemi ile hazırlayalım.
Ilınan keki kalıptan çıkarıp muhallebiyi üzerine dökelim. Kemalpaşaları da muhallebinin üzerine dizelim. Süsleyelim ve buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra servis edelim.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder