19 Aralık 2016 Pazartesi

Havuç Pastası


Havuç Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 paket tekli sade petibör bisküvi
Kreması için :
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi

Havuç Pastası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar misafirlerinize hoş bir lezzet sunmak için bu güzel ve lezzetli havuç pastasını ikram edebilirsiniz.
Havuçları rendeleyelim, üzerine şekeri ve margarini ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince tarçını ekleyelim. Bisküvileri elimizle ufalayıp İlk buharı gidince havuçları bisküvi ile karıştıralım. İstediğiniz bir kalıba kare borcam kelepçeli kek kalıbı vs koyup biraz bastıralım. Kreması için şanti hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişirelim. Pişen muhallebiye şantiyi katıp mikserle 5 dakika çırpalım. Kalıba koyduğumuz havuçlu karışımı elimizle biraz bastırıp üzerine muhallebiyi yayalım. Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım. Dilerseniz dikdörtgen bir borcama havuçlu harcı yayıp küçük kalıplarla kesip porsiyonluk pasta şeklinde sunabilirsiniz. Ben soğuduğunda küçük kalıplarla keserek arasına muhallebi sürdüm tekrar bir kat üstüne koyarak kenarlarını hindistan cevizine buladım ve en üstüne tekrar muhallebi sürüp hindistan cevizi serptim. İki türlü de çok hoş oluyor. Tercih sizin ( porsiyonluk yapıldığında krema artıyor farklı bir tatlıda değerlendirebilir ya da muhallebi olarak yiyebilirsiniz)
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder