29 Aralık 2016 Perşembe

Mercimekli Bulgur Pilavı




Malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1. 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4 bardaktan 1 parmak eksik su
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar enfes bir bulgur pilavı tarifi paylaşmak istedim sizlere. İki doyurucu besin ile damağınız şenlenecek :)
Öncelikle mercimeği ayıklayıp yıkayıp haşlayalım. Ardından pilav tenceresine yağı soğanı ve sarımsağı alıp kavuralım. Kavrulunca salçalarını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım ve ayıklayıp yıkadığımız bulguru tuzu baharatları da ekleyip tekrar kavuralım. Daha sonra üzerine suyu ekleyip pişirelim. Altını kapadıktan sonra bir kez karıştırıp demlenmesi için bekleyelim. Daha sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder