19 Aralık 2016 Pazartesi

Sarma Karnabahar



Sarma Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
İçi için :
  • Orta boy karnabaharın yarısı
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
Sos için :
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
Üzerini süslemek için
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Sarma Karnabahar Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar parmak yedirten tarzdan bir tarif olduğunu düşünüyorum. Gerçekten muhteşem bir lezzet mükemmel bir tat mutlaka ama mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Öncelikle tavaya sıvı yağı alıp soğanı çok minik doğrayarak kavuralım. Karnabaharın yarısını soteleyip soğanın üzerine ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştıralım. Yarım çay bardağı kadar su ekleyip kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
İki yufkayı arasına bir şey sürmeden tezgaha alalım ve üst üste serelim. Hazırladığımız karnabaharlı harcı yufkanın her yerine yayalım iki kenarından kapatıp rulo saralım. İkişer parmak aralıklarla keselim ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım. Bu sırada sos malzemelerini pişirip hazır edelim. Fırına verdikten 12-13 dakika sonra çıkarıp sosu sürüp tekrar 15 dakika kadar daha pişirelim.
Servis tabağına aldığımızda üzerine kaşıkla sarımsaklı yoğurttan sürüp pul biber serpelim.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder