13 Aralık 2016 Salı

Lor Peynirli Kadayıf Böreği



Malzemeler
  • 500 gr kadayıf
  • 3 yemek Kaşığı tereyağ
İçi için :
  • 1 su bardağı Lor peynir
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı çörek otu
Üstü için :
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar hem pratik hem leziz bir tarif paylaşmak istedim sizlerle 👍
Kadayıfları eritilmiş yağ ile harmanlayalım. Yağlanmış borcam ya da tepsiye yarısını yayalım. İç harcı için tüm malzemeyi karıştırıp kadayıfların üstüne serelim. Üzerine kalan kadayıfları yerleştirelim. Üstüne yumurta ve sütü çırpıp sos hazırlayalım ve her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder