19 Aralık 2016 Pazartesi

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kıymalı Baget Ekmek



Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kıymalı Baget Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet Mini Baget Ekmek
  • 150 gr kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
Üzeri için :
  • 1. 5 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kıymalı Baget Ekmek Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar son derece pratik 10 dakika da hazırlayabileceğiniz çat kapı gelen misafire ya da canınız istediğinde yapabileceğiniz hem görsel açıdan hem lezzet açısından içi yumuşacık dışı çıtır çıtır harika bir tarif.

Teflon Tavayı kızdıralım kıymayı koyup rengi dönene kadar kavuralım. Rengi dönünce az 1 yemek kaşığı kadar sıvı yap ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Ardından salçayı da ilave edip bir kaç kez döndürelim. Ocağın altını kapatıp tuzu ve pul biberi ekleyelim. Dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Ekmeklerin ortadan karın kısımlarını keselim. İçine kıymalı harcı dolduralım. Kaşarı en ince seviyede rendeleyip kıymaların üstüne gezdirelim. 200 derece fırında 10-12 dakika kadar fırınlayıp kaşarlar eridiğinde fırından alıp servis edelim.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder