29 Aralık 2016 Perşembe

Patlıcan Yemeği



Malzemeler
  • 1 kg patlıcan
  • 250-300 gram kuşbaşı et (tavuk, kuzu vs)
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suya koyalım. Patlıcanlar su da beklerken tencereye sıvı yapı alalım üzerine yemeklik doğradığımız soğanı biberi ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Daha sonra etleri de ekleyip suyunu salıp rengi dönene kadar kavuralım. Ardından salçasını ekleyelim ve kavrulunca tuzunu ve suyunu katalım. Üzerine patlıcanları da ekleyip pişirelim. Sarımsak miktarı ne kadar çok olursa lezzeti de o kadar güzel oluyor ben en az 5 diş sarımsak katıyorum patlıcan yemeğinde 😊
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder