29 Aralık 2016 Perşembe

Tavuklu Rulo Börek



Tavuklu Rulo Börek

Malzemeler:

2 adet tavuk but ya da göğüs eti
2 adet yufka 
1 adet soğan
Kara biber
Pul biber
Tuz
50 gr margarin (eritilecek)
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Merhaba arkadaşlar nefis bir börek tarifi paylaşıyorum sizlere tavuğu seven herkesin beğenerek yiyeceği bir tarif olduğuna inanıyorum. Pamuk gibi yumuşacık ve çok lezzetli 👍
Tavuğu haşlayıp didikleyelim ancak suyunu atmayalım yufkaları ıslatmak için kullanacağız. Tavaya soğanı alalım sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Tavuk etlerini, tuzu, pulbiber ve karabiberi de ekleyip iç harcını hazırlayalım. Dikdörtgen fırın tepsisini yağlayalım. 1 yufkayı serip eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımından sürelim. Üzerine ikinci yufkayı da koyup tekrar yağ karışımından sürelim ve dört kenarını da  içine katlayalım. Dikdörtgen şekil alan yufkayı tepsiye yerleştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırına verip 10-15 dakika kadar pişirelim. Tepsiyi fırından alıp ayırdığımız tavuk suyu ile her yerini ıslatalım ve tavuklu harcı yayalım rulo şekilde sarıp tekrar fırına verelim. Üstü kızarana kadar pişirelim. 

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder