29 Aralık 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz



Malzemeler
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1. 5 su bardağı sıkılmış portakal
  • 1 çay kaşığı
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar lezzeti harika kereviz için soğanı yemeklik doğrayalım. Yağı tencereye alıp kızdırmadan soğanı ekleyip kavuralım. Üzerine halka halka doğranmış havuç ve büyük küp halinde doğranmış kerevizleri ekleyip bir kaç kez karıştırıp taze sıkılmış portakal suyunu ve tuzu ekleyip havuç ve kerevizler istenilen yumuşaklığa gelene kadar ocağın küçük gözünde en kısık ateşte pişirelim.
Kerevizleri çok küçük doğramayalım ve portakal suyunu hazır portakal suyu olarak kullanmayalım. Kendi sıktığımız portakal suyu olsun.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder