29 Aralık 2016 Perşembe

Arnavut Ciğeri



Nefis Arnavut Ciğeri

Malzemeler:

500 gr zarı alınmış dana ciğer
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Pul biber
2 adet patates

Kızartmak için :
Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Merhaba arkadaşlar nefis arnavut ciğeri için kasapta hazırlattığınız ciğeri kesinlikle yıkamayalım sert düşmemesi için yıkamamamız gerekiyor. Küp küp doğranan ciğeri süzgece alın ve süzülmesini bekleyelim. Ciğer süzülürken patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım. Fazla yağını emmesi için havlu kağıt üzerine alalım.
Un ile tuzu karıştıralım. Ciğerlerin her yerini una bulayalım. Yarım çay bardağı yağı tavaya alalım. Fazla ısınmadan ciğerleri tavaya alalım yağ fazla ısınırsa ciğerler sert olur. 7-8 dakika sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan almaya yakın pulbiberini de ekleyelim. Servis tabağına patatesleri ve ciğerleri alalım yanına dilerseniz soğan sumak ve maydanozla salata da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder