19 Aralık 2016 Pazartesi

Yalancı Tavuk Göğsü



Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1. 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Süslemek için:
  • Tarçın

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar gerçeğini aratmayacak lezzette ve pratik bir şekilde yapıp misafirlerinize sunabileceğiniz hafif bir tatlı.
Öncelikle unu, sütü ve şekeri ayrı ayrı hazırlayıp kenarda bekletelim. Tencereye yağı alalım. Eridiğinde unu katıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Pembeleştiğinde önce sütü azar azar katıp hızlıca karıştıralım. Tüm sütü döktüğümüzde şekeri de ilave edelim. Topaklanma kalırsa sorun etmeyin sonrasında mikserle çırpacağız. Tenceredeki karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. Koyulaştığında ocağı söndürüp vanilyayı ekleyelim ve mikserle 4-5 dakika kadar çırpalım. Kare bir borcamı ıslatalım ve karışımı borcama dökelim. (Dilerseniz kuplara da paylaştırabilirsiniz ) 2 saat kadar beklettikten sonra borcamı uygun bir tabağa ya da tepsiye dikkatlice ters çevirip dilediğiniz boyutlarda dilimleyebilirsiniz.
Üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder