29 Aralık 2016 Perşembe

Ispanaklı Kiş



Malzemeler
Hamuru için:
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Harcı için :
  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 paket krema
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 150 gr krem peynir
  • 250 gr kaşar peyniri rendesi
  • 2. 5 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar ister kahvaltıya ister çayın yanına keyifle yiyebileceğiniz muhteşem bir tarif.
Öncelikle hamuru için malzemeleri karıştırıp üstünü kapatarak buzdolabında dinlenmeye alalım. Hamur dinlenirken tavaya sıvı yağı ve soğanı alalım. Hafif pembeleşince yıkanmış doğranmış ıspanağı da ekleyerek biraz kavuralım. Ispanak kavrulurken sosu için bir kapta 4 adet yumurtayı çok iyi çırpalım. Üzerine diğer sos malzemelerini de ekleyip tekrar pürüzsüz olacak şekilde çırpalım. Kavrulan ıspanağa 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyip sosun içine dökelim ve harcımızı hazırlamış olalım. Dolapta dinlenen hamuru merdane ile tart ya da borcam olan kabının boyutuna göre açalım. Kalıbı yağlayıp hamuru yayalım kenarlarını yukarıya doğru kaldırıp ortası havuz şekilde hazırlayalım. Hazırlanan ıspanaklı sosu da ortasına dökelim ve 165 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder