30 Haziran 2016 Perşembe

Tavuk Etli Bamya Yemeği




Malzemeler

  • 2 adet konserve bamya
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 300 gr tavuk kalça eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar alışveriş yapmış olduğum marketin harika ev yapımı konserveleri var bu nedenle bamya ayıklamak ve saklamakla uğraşmıyorum ve bamya yapacağımda gidip oradan alıyorum. İşin kolayına kaçıyorum biraz :)))
Kuzu etiyle şahane olan bamya tavuk eti ile de şahane oluyor. Öncelikle soğanı, sarımsağı ve biberleri yemeklik doğrayalım. Tencereye yapı alıp soğan biber ve sarımsakları iyice kavuralım. Tavukları da kuşbaşı doğrayıp ekleyelim. Etlerde kavrulduğunda domates, biber salçalarını ve tuzunu ekleyelim ve salçanın kokusu çıktığında su ekleyip bamyaları tencereye boşaltalım. Kısık ateşte pişirelim.
Yapacak arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder