10 Haziran 2016 Cuma

Nefis Fransız Kurabiyesi





Malzemeler
  • 75 gr. Margarin
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 3 tane yumurta
  • Kulak memesi yumuşaklığında un ( yaklaşık üç bardak gibi ama kontrollü katalım unu)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
Kızartmak için :
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar, sizlerle kızartılarak yapılan çok lezzetli bir kurabiye tarifi paylaşmak istedim. Kızartılarak yapılıyor ama fırında pişmiş gibi oluyor lezzeti. Kesinlikle yağ çekmiyor ve yumuşacık oluyor. Denediğinizde favoriniz olacağından ve pişman olmayacağınızdan eminim.
Unun ortasını açalım.Yumurtaları kıralım.
Oda sıcaklığında ki margarin ve diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizle halka şekli vererek kızdırılmış yağda iki tarafını da kızartalım.
Üstüne pudra şekeri serpelim.
Yapacak arkadaşlara afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder