15 Haziran 2016 Çarşamba

Peynirli Turta








Malzemeler:

Hamuru için :
  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında )
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Un ( kulak memesi kıvamına gelecek kadar)
  • Kabartma tozu
  • Tuz
Harcı için :
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Dereotu
Üzeri için :
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta

Hazırlanışı:

Merhaba arkadaşlar çayın yanına sahura iftara her zaman yenilebilecek enfes bir tart tarifini sizinle paylaşmak istedim.
Derin bir kaba hamur için olan malzemeleri ekleyip yoğuralım ve yumuşacık bir hamur elde edelim. Hamuru merdane ile tart kalıbınızın çapına göre büyütüp açalım. Yağlanmış unlanmış tart kalıbınıza yayalım. Üzerine Peynirli harcı ekleyelim. Onun üstüne de 1 Çay bardağı süt ve 1 adet yumurtayı çırpıp gezdirelim. Tart kalıbına yerleştirdiğimizde sarkan hamuru kesip üzerine kafes yapabilirsiniz. 170 derece fırına verelim ve pişirelim.
Yapacak olan Arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder