17 Haziran 2016 Cuma

Hanım Göbeği Tatlısı







Malzemeler:

  • Hamuru için :
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında )
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un
  • Şerbeti için :
    • 3 su bardağı su
    • 3 su bardağı şeker
    • İçine koymak için ceviz ve tarçın

    Hazırlanışı:

    Merhaba arkadaşlar Ramazan bayramı yaklaşmışken size bayramda misafirlerinize ikram edeceğiniz çok lezzetli bu tarifi paylaşmak istedim. Yapmanızı önemle tavsiye ederim.
    Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumasını sağlıyoruz. Şerbet soğurken hamuru için tüm malzemeyi derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Sonrasında hamurdan parçalar alarak çay bardağı ile kesiyoruz. İkinci katını da şişe kapağıyla kesiyoruz. Resimlerden görebilirsiniz. Ortadaki çukur kısıma tarçını ceviz karışımından döküyoruz.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ilık şerbeti sıcak Tatlı’nın üstüne döküyoruz.



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder