29 Haziran 2016 Çarşamba

Nefis Dolama Tatlısı



Merhaba arkadaşlar bayram yaklaşmışken hangi tatlıyı yapsak diye düşünüyoruz. Sizlere lezzeti çok hoş👌 ve şerbetli olmasına rağmen çok hafif bir tarifi paylaşmak istedim. 

Bu tarifi bir arkadaşımdan almıştım annesi çok yapardı ve hafif olduğu için çok hoşuma gitmişti. 

Yapımı da kolay ve hamurişini sevenler için zevkli bi tarif 👍

Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Ardından 1 paket margarini eritelim ve ılıtalım. Hamur yoğurma kabına 1 yumurta ve bir yumurtanın sarısını ( beyazını ayıralım içi için kullanacağız) 1 su bardağı yoğurdu ve erimiş ılınmış olan yağı ve çay kaşığının ucuyla tu ekleyip telle pürüzsüz hale gelecek şekilde çırpalım ardından unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Yumuşak ve ele yapılmayan bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk kadar üzerini örterek dinlendirelim. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler yaparak bezeleri unlanmış tezgah üzerinde çay tabağından biraz büyük şekilde açalım. Zaten açınca hamur inceliyor. Açtığımız bezenin uç kısmına cevizli karışımdan koyarak rulo şeklinde saralım ve yaptığımız ruloyu da kendi etrafında saralım. Uç kısmını altına yapıştıralım. Tüm bezeleri aynı şekilde açıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. 
Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim 
2-3 saat kadar şerbetini çekmesini bekleyelim. Daha sonra servis edelim. 

Yapacak arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder