27 Haziran 2016 Pazartesi

Kiraz Reçeli






Malzemeler
1 kg kiraz
1 kg şeker
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar harika kirazlar market ve pazarlarda yerlerini almışken onları reçele dönüştürmemek olmaz diye düşündüm😊

Çekirdeklerini ayıklamış olduğumuz 1 kilo kirazı tencereye alalım 1 kilo toz şekeri de üzerine katalım bu şekilde bir gece tencerenin kapağı kapalı olarak bekletelim.
Bekleyen kirazları ocağa alıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim arada bir üzerinde oluşan köpükleri kaşık ile toplayalım. Kaynadıktan sonra sıcakken kavanoza boşaltıp ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirerek bekletelim. Kavanozu açıp kullandığınızda buzdolabında saklayıp tüketebilirsiniz.

Yapacak arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder