10 Haziran 2016 Cuma

Kıymalı Tarhana Çorbası




Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gr kıyma
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 10 yemek kaşığı tarhana
  • 12 su bardağı su
  • Tuz
  • Et bulyon (isteğe bağlı)
  • Pulbiber
Hazırlanışı
Merhaba sevgili arkadaşlar. Hepimize hayırlı ramazanlar olsun. İftar da yiyebileceğimiz mis gibi ve vücudumuz için çok yararlı tarhana çorbası tarifini paylaşmak istedim.
Soğanı çok ince doğrayalım. Tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım ve soğanı ekleyip bir kaç dakika kavuralım. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyelim ve kavuralım. Ardından salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Benim tarhanam resimde gördüğünüz gibi iri olduğu için 12 bardak suya 10 yemek kaşığı tarhana iyi kıvamda oldu. Ancak tarhananız toz gibiyse bu sefer 12 bardak suya 13 Kaşık tarhana koymanızı tavsiye ederim. Yani su miktarından bir kaşık fazla olsun. Salçayı kavurduktan sonra suyu ekleyelim ve su soğukken tarhanasında ekleyelim. Ve tarhana pişene ve koyulaşana kadar karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca tuz (isterseniz et bulyon )ve pulbiberi de ekleyelim bir kaç dakika kaynatalım.
Çorbamız servise hazırdır. Yapacak olan Arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder