15 Haziran 2016 Çarşamba

Gül Tatlısı (Tam Kıvamında )








Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( ben 5 bardak kullandım Una göre değişebilir )
  •  
    Şerbeti için :
    • 5 su bardağı su
    • 4 su bardağı şeker
    • 2-3 damla limon
     
    Hazırlanışı:
     
    Merhaba sevgili arkadaşlar. Tam ölçüsünde nefis gül tatlısını paylaşmak istedim sizlerle
    Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve ılık olması için kenara kaldıralım.
    Tatlımızı hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir kaba yerleştirip yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelince merdane ile açalım. Çay bardağının ağzı ile 5 tane keselim. Ve resimdeki gibi uçlarından üst üste koyalım. Rulo yapıp ortasından keselim ve üstüne ceviz yerleştirelim. 170 derece önceden ısınmış Fırında pişirelim.
    Fırından çıkar çıkmaz ılık Şerbet dökelim.
    Yapacak olan arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun...



    1 yorum: