14 Haziran 2016 Salı

Sodalı Pişi







Malzemeler:

  • 1 şişe maden suyu
  • Aldığı kadar un (Una göre değişebilir. Ben yaklaşık 3 su bardağı kullandım )
  • Tuz

  •  
    Hazırlanışı:
     
    Merhaba sevgili arkadaşlar sodalı pişimiz için derin bir kaba 1 Şişe maden suyunu boşaltalım. 1 Çay kaşığı Kadar da tuzumuzu ekleyelim. Üzerine kulak memesi yumuşaklığına gelecek kadar un ekleyerek yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp çay tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım. Çok incede Olmasın kalın da Olmasın. Kızdırdığımız yağa bırakalım. Üzerine Maşa ile bir iki kez dokunalım kabarması için çizik atar gibi. Önlü arkalı kızartalım.
    Yapacak arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun...


     
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder