9 Haziran 2016 Perşembe

Kabaklı Pirinçli Çay Saati Salatası




Malzemeler
  • 4-5 adet kabak
  • 1. 5 çay bardağı pirinç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı su
  • 6-7 kaşık yoğurt
  • Tuz
  • Dereotu
Hazırlanışı
Merhaba sevgili arkadaşlar çay saatinde böreklerinizin keklerinizin yanına hoş ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istedim.
4 -5 adet kabağı rendeleyelim. Bir tencereye koyalım. Üzerine 1. 5 çay bardağı yıkanmış pirinçimizi ekleyelim. Üzerine tuz ve sıvı yağımızı da ekleyelim. En son 2 çay bardağı kadar suyumuzu da katarak tencerenin kapağını kapatarak en kısık ateşte kabakların ölmesini ve pirinçlerin pişmesini sağlayalım.
Pişince salata tabağımıza alalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuyunca ince kıyılmış dereotu ve yoğurdu koyup karıştıralım. Üzerini nane pul biber vs süsleyebilirsiniz. Çok hoş ve hafif bir lezzeti oluyor.
Yapacak arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder