21 Haziran 2016 Salı

Profiterollü pasta






Keki:

  • 1. 5 adet yani 3 kat kakaolu pastaban
Keki ıslatmak için :
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
Muhallebisi için :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
Üzeri için :
  • Çikolata sos
Profiterolu için:
  • 1-2 yaprak milföy hamuru

Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar evde önceden almış olduğum pastabanlar vardı dolapta da milföy hamurları. Bende değerlendireyim dedim ve bu tadı hoş pastayı yapmaya karar verdim. Profiterolu beğenenler eminim ki bu pastayı da beğeneceklerdir.
Öncelikle oda sıcaklığına gelmiş milföy hamurumuzu şişe kapağı ile keserek yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip fırında pişiriyoruz. Daha sonra muhallebi için süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz ve piştikten sonra ocağı kapatıp toz şanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı pişen milföylerin arasını kesip kaşıkla dolduruyoruz. Kekimizin birinci katını şekerli süt karışımıyla ıslatıp muhallebiden sürüyoruz. İkinci katı üstüne koyup yine ıslatıp tekrar muhallebi sürüyoruz. Ve üçüncü katı üstüne koyup kalan tüm muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz. Yanlarına da muhallebi sürüyoruz.
Tencerede çikolata sosunu hazırlayıp pastanın üzerine ve kenarlarına sürüyoruz. Ve üstüne profiterol toplarını koyup onların üstüne de çikolata sosu gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder