21 Haziran 2016 Salı

Kıymalı Ali Nazik











Malzemeler
  • 5-6 adet közlemelik patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 8-9 kaşık süzme yoğurt
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 1 adet çarliston
  • 1 adet sivri biber
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar ali nazik kebabını kıymalı olarak yediğinizde de inanın ki tadına bayılacaksınız.
Patlıcanları ocakta közleyelim. Biraz sıcağı çıkınca küçük küçük doğrayalım. 2 diş sarımsak ve yoğurdu ekleyip karıştıralım. Servis tabağına yayalım.Tavaya yeteri kadar sıvı yağ alalım. Ufak doğranmış soğan sarımsak ve biberleri ekleyip kavuralım. Daha sonra kıymayı ekleyelim. Kıymanın rengi döndüğünde domatesleri küp küp doğrayarak kıymanın üzerine ekleyelim. Tuz karabiber pul biber ekleyelim. Biraz daha kavuralım ve salçasını koyalım. İyice suyunu çekince ocağı kapatıp ilk sıcağı geçince közlenmiş yoğurtlu patlıcanın üzerine yayalım. Ve son olarak üzerine 1 kaşık tereyağ da pul biberi yakıp dökelim.
Yapacak arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder