10 Haziran 2016 Cuma

Kuzu Etli Rulo Börek




Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 1/2 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
Yufkaları ıslatmak için:
  • 50 gr margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı
Merhaba sevgili arkadaşlar. Nefissmi nefis bir Börek tarifini paylaşmak istedim sizlerle.
Umarım beğenirsiniz. Aslında tavuklu olarak yapılan bir Börek ancak ben kuzu etiyle de denemek istedim. Sonuç süper 👍
Geçelim tarifimize. Öncelikle kuzu etlerini iyice ısınmış düdüklüye atalım suyunu salıp çektikten sonra su koyup 20 dk. Haşlayalım. Haşlanan etlerimizi süzgeç yardımı ile kenara alalım. Haşladığımız suyu atmayalım yufkaları ıslatmak için kullanacağız. Tavaya sıvı yağ koyalım soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Pembeleşince etlerimizi ekleyelim. Biraz döndürdükten sonra tuz karabiber pulbiber ve kekiği ekleyip bir iki döndürüp hazır edelim.
1. Yufkayı serip üzerine katı ve sıvı yağ karışımımızdan fırça ile her yerine sürelim. 2. Yufkamızı da 1. Yufkanın üzerine koyup onunda her yerini fırça ile yağlayalım. Yağladıktan sonra üst ve alt kısımlarını ortaya katlayalım sağ ve sol taraflarını da üç parmak içe doğru katlayalım. Dikdörtgen şeklini alacak. Tekrar üzerine yağ karışımından sürelim ve yağlanmış tepsimize koyalım. 180 derece de 15-20 dk. Pişirelim. Daha sonra fırından Alıp haşlamış olduğumuz kuzu etinin suyu ile ıslatalım. İyice ıslandıktan sonra etli harcımızı yufkanın kenar kısmına yerleştirip rulo şeklini verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otunu serpelim. Tekrar 170 derece fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yapacak olan arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun


 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder