10 Haziran 2016 Cuma

Tavada Lokum Tavuk



Malzemeler
  • 1/2 kg kemiksiz tavuk kalça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik ve birde varsa ayrıca dağ kekiği
  • Pulbiber
Hazırlanışı
Derince bir kaba tüm malzemeyi koyup karıştıralım üzerine streç film sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
Tavanın Altını açıp kızdıralım. Harmanlayıp dinlendirdiğimiz tavuklarımızı tavaya boşaltalım. Suyunu salıp çekinceye kadar aralıklarla karıştıralım. Suyunu çektikten sonra göz kararı bir miktar sıvı yağ ekleyelim. 5-10 dakika bu şekilde kavuralım.
Gerçekten yumuşacık ve çok lezzetli oluyor.
Deneyecek Arkadaşlarıma afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder