24 Haziran 2016 Cuma

Tavuklu Reyhanlı Pilav ( Eğin Pilavı)



Malzemeler

2 adet haşlanmış tavuk budu
2 kaşık tereyağ
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç( yarım saat kadar sıcak suda bekletelim)
3 su bardağı su
Kuru reyhan 2-3 tatlı kaşığı
1. 5 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar benim çocukluğumdan beri afiyetle ve bayılarak yediğim bir pilavdır 😊Herkesin bu pilavı mutlaka yemesi gerekir diye düşünüyorum çünkü lezzeti şahane oluyor👌

Öncelikle tavuk butlarını iyice haşlayalım ve ufak ufak didikleyelim. Tavuğun suyunu atmayalım pilava kullanalım. Tencereye tereyağı alalım üstüne soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım. Suyunu ekleyelim ve suyun içine didiklediğimiz tavuk etlerini, kuru reyhanı ve tuzu ekleyelim. Pilavın suyu kaynayınca yıkayıp süzdüğümüz pirinçleride ekleyelim ve kısığa yakın bir ateşte pişirelim. Pilav suyunu çekince bir iki karıştırıp demlenmeye bırakalım.

Yapacak arkadaşlarımın ellerine sağlık ve afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder