3 Kasım 2016 Perşembe

Tavuk Etli Pırasa Yemeği




Malzemeler
  • 1 kg pırasa
  • 300 gr tavuk kalça kemiksiz kuşbaşı doğranmış
  • 2 adet çarliston biber (sivri biberde olabilir)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1-2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle soğanları biberleri ve sarımsağı yemeklik doğrayalım. Sıvıyağı tencereye alalım. Üzerine soğan, biber, ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Daha sonra ister halka ister yarım ay isterseniz de küp küp doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavuralım. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri de katıp suyunu salıp çekene kadar ve rengi dönene kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim. Tuzunu katalım. Pırasaları iyice yıkayıp halka halka keselim. Ve tencereye ekleyelim. Üzerini hafifçe geçecek kadar su ekleyelim. Ve bu şekilde pişirelim.
Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder