25 Kasım 2016 Cuma

Puf Puf Kıymalı Börek




Malzemeler
  • 6 adet yufka
İç harcı için :
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Arasına sürmek için:
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını ayıralım üzeri için )
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar yaptığınızda asla pişman olmayacağınız bir börek tarifi olduğunu düşünüyorum👍
Tavaya sıvı yağı alalım, soğanı ufak ufak doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım. Ardından kıymayı ekleyip rengi dönüp suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavuralım. Tuzunu karabiberini ve pulbiberini ekleyip iç harcını hazırlayalım. Arasına sürmek için sosunu iyice çırparak hazırlayalım. 1. Yufkayı tezgaha serelim. Üzerine fırça ile sostan sürelim. 2. Yufkayı da üzerine serip tekrar sostan her yerine sürelim. Sekiz parçaya bölelim. Üçgenlerin geniş kısımlarına kıymalı harçtan ekleyip iki yanından kapatalım ve çok sıkıştırmadan rulo şekilde saralım. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam ve çörek oru serpelim. 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder