3 Kasım 2016 Perşembe

5 Çayına Kısır



Malzemeler
  • 6 çay bardağı ince bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 9-10 dal marul
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı Zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 adet limon suyu

Hazırlanışı
Bulguru bir kaç kez yıkayıp derin bir kaba koyalım. Üzerine sıcak suyu ekleyip ağzını kapak ya da streç film ile kapatıp şişmesini bekleyelim. Bulgur suyu çektikten sonra küçücük doğranmış yeşillikleri ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim. İyice karıştıralım.
Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder