10 Kasım 2016 Perşembe

Pırasa Tacı




Malzemeler
1 kg pırasa
200 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz 
Karabiber
Pulbiber
1 bardak süt
1 yumurta
2 Kaşık un

Üzeri için

1 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı
Merhaba sevgili arkadaşlar nefis ve hafif bir tarifi paylaşmak istedim sizlerle. Lezzeti gerçekten harika oluyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Pırasaları yıkayıp yuvarlak yuvarlak keselim. 15-20 dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu süzelim.
Bir tavada soğan ve sarımsakları kavuralım. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Salçayı baharatları ve tuzu ekleyelim. Bir iki döndürelim.

Yağladığımız borcama pırasaları dizelim. Üzerine kıymalı harcı koyalım. Bir kapta süt yumurta ve unu pürüzsüz hale gelecek şekilde çırpalım. Kıymalı harcın üzerine de onu ekleyelim. 170 derece önceden ısınmış fırına verelim 20 dakika sonra fırından alıp üstüne bol rendelenmiş kaşar koyalım ve kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına verip pişirelim. Dilimleyip servis edelim.

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder