21 Kasım 2016 Pazartesi

Kıymalı Pırasalı Börek



Malzemeler
  • 6 adet yufka
İç harcı için:
  • 1 kg pırasa
  • 300 gram kıyma
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1. 5 çay bardağı su
Arasına sürmek için sosu :
  • 2 yumurta(birinin sarısı üstüne ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 çay bardağı yoğurt
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar süper lezzetli bir börek tarifi paylaşmak istedim sizlerle.
Öncelikle iç harcı için kıymayı tencereye alalım ve rengi dönene kadar kavuralım. Kıyma kavrulurken pırasaları güzelce yıkayıp oldukça ufak ufak keselim. Ve kavrulan kıymanın üzerine pırasaları da ekleyelim. Ve kavurmaya devam edelim. Suyunu çekene kadar ara ara karıştıralım. Kıyma yağsız ise 1. 5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim. Tuzunu ve pulbiberini ekleyelim. Ve suyunu iyice çektikten sonra 1. 5 çay bardağı su ekleyip tekrar suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra ocağı kapatalım. 6 adet yufkayı tezgaha üst üste serelim. Sekiz parçaya bölelim. Toplam 48 parça elde ediyoruz. Çift kat kullanacağız 24 adet börek elde edeceğiz. Ayrı bir kapta arasına süreceğimiz sosu iyice çırparak hazırlayalım. Hazırladığımız üçgenleri üst üste alalım. Tezgaha önce bir üçgen alalım. Üzerine fırça ile sostan sürelim. İkinci üçgeni de üstüne koyup tekrar sostan sürelim ve iç harcımızı yerleştirelim. İki tarafından kapatarak paçanga böreği gibi saralım. Tüm yufkalara aynı işlemi yapalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu vs serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. 35-40 dakika civarında pişiyor. Fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Kontrollü pişirelim.

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder