21 Kasım 2016 Pazartesi

İç Pilav Mücveri



Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet soğan
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağı
  • 1 ve çeyrek su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı
Arkadaşlar ister dolma yaparken artan içlerinizden isterseniz de vermiş olduğum ölçülerle sırf bu mücveri yapmak için yapın ama mutlaka bir kere bu tarifi yapın derim. Lezzeti gerçekten harika oluyor ve yedikçe yediriyor.
Pirinci ayıklayıp 20 dakika kadar sıcak su da bekletelim. Tencereye yağı alalım üzerine küçücük doğranmış soğanları alıp kavuralım. Su da bekleyen pirinçi soğanların üzerine ekleyip bir dakika kadar kavuralım ve üzerine 1+çeyrek su bardağı su ekleyip suyunu çekmesini sağlayalım. Pirinç suyunu çekince altını kapatıp tüm malzemeyi ekleyelim yağladığımız borcama dökelim ve 15 dakika kadar önceden ısınmış 180 derece fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder