21 Kasım 2016 Pazartesi

Abant Çorbası



Malzemeler
  • 200 gram  kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7 bardak su
Üzeri için;
  • 2 kaşık tereyağ
  • Nane
  • Pulbiber
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar sizlere nefis bir çorba tarifini paylaşmak istedim.
Öncelikle kıymaları karabiber ve tuzla harmanlayıp ufacık ufacık yuvarlayalım. Yanmaz tavada rengi dönene kadar çevirelim altını kapatalım. Diğer tarafta tencereye suyu alarak kaynatalım. Ve kaynayan suya minik top kıymaları katalım. Başka bir tavada soğanları ufacık doğrayıp rengi dönene kadar kavuralım. Patatesleri de rendeleyip soğanlarla bir iki döndürelim. Ve tencereye katıp 15 dakika kadar pişirelim. Ayrı bir kapta un yumurta ve yoğurdu çırpalım. Kaynayan çorbadan yavaşça karışıma katalım ve çırpalım. Daha sonra bu karışımı tencereye boşaltalım. 5-6 dakika daha kaynatalım. Üzerine tereyağa nane ve pulbiberi ekleyip biraz çevirdikten sonra çorbanın içine dökelim. Çorbanın tuzunu da ekleyelim. Servis edelim. Denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder