8 Kasım 2016 Salı

Arpacık Soğanlı Et Yahni



Malzemeler
  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 1 paket (file) arpacık soğan
  • 1-2 kaşık sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1. 5 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
Dana kuşbaşını bir kaba alalım üzerine tuz karabiber ve pulbiberi ekleyip elimizle karıştıralım, her yerine yedirelim. On dakika kadar bekletelim. Tencereyi boşken kızdıralım. Daha sonra etleri koyalım ve üzerine 1-2 kaşık sıvı yağ ekleyelim. Etler duyunu salıp çektiğinde 1. 5 yemek kaşığı salçayı ve 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip biraz döndürelim. Ve üzerine etleri iki parmak geçecek kadar suyu ekleyip pişmeye bırakalım. Ben düdüklü tencerede pişirdim 20 dakika da lokum gibi oldu. Normal tencere de etler yumuşayana kadar pişirebilirsiniz. Lezzeti çok güzel bir tarif. Tavsiye ederim.
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder