9 Kasım 2016 Çarşamba

Pamuk Anne Keki





Pamuk Anne Keki 

Malzemeler

8 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
3 yumurta
1. 5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar kek aslında en basit yapılabilen bir tarif olmasına rağmen püf noktalarını atlayınca kabarmayan ve hamuru sert olan bir görüntü ve lezzet ortaya çıktığında hüsranla sonuçlanıyor. 

Yumurtaların oda sıcaklığında olması ve şekerle köpürene kadar çırpılması en önemli noktalardan biri. Ayrıca un tepeleme konmazsa ve elenerek konulursa çok daha sünger gibi olup lezzeti harika oluyor 👍

Öncelikle oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları şeker ile köpürene kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım. Ardından tüm malzemeleri ekleyelim en son unu eleyerek ve tepeleme olmayacak şekilde katalım. İyice çırpalım. Kek kalıbımızı yağlayalım. Hamurun yarısından fazlasını kalıba dökelim. Kalan hamura kakao ekleyelim ve bir kaşık yardımı ile karıştırıp onuda kek kalıbına dökelim. Bir bıçak yada çatal yardımıyla kakaolu hamuru sade hamura karıştıralım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirelim. Kürdan testini yapıp fırından alalım. 

İsterseniz tamamen sade ya da tamamen kakaolu da yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde iki renkli olduğunda çok hoş oluyor. 

Dilediğiniz de yapın dilimleyip buzdolabı poşetleri ile üçer dörder dilim halinde kaldırıp buzluğa atın. Canınız istediğinde yarım saat önce çıkarıp afiyetle tüketin. Ani gelen misafirlerinize çay demlenene kadar buzu çözülsün ikram edin. Artık nasıl isterseniz 😊

Bu tarif yaklaşık 35-40 senelik bir tarif ve ne zaman canım kek istese mutlaka bu tarifi yaparım. Çünkü lezzetinde iddialıyım ve gerçek anne keki tadında. Asla kaçırmayın ve mutlaka deneyin. 

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder