3 Kasım 2016 Perşembe

Etli Yaprak Sarma



Malzemeler
  • 500 gr salamura yaprak
  • 500 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1. 5 su bardağı pirinç (sıcak suda bekletelim)
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Pulbiber
  • Tuz

Hazırlanışı
Salamura yaprakları ılık sudan geçirelim. Kıymayı derin bir kaba alalım. Pirinci önceden 15-20 dakika kadar sıcak suda bekletelim. Daha sonra yıkayıp süzüp kıymaya ekleyelim. Domatesleri rendeleyelim. Maydanozu ince ince kıyalım ve tüm malzemeleri ekleyip elimizle karıştıralım.
Dolma baharı harika bir lezzet katıyor. Kullanmanızı tavsiye ederim👍
Tencerenin tabanına bir kaç adet yaprağı tabanı örtecek şekilde dizelim. Üzerine sardığımız dolmaları dizelim. Ayrı bir kapta yaklaşık 3 su bardağı sıcak suya 2 yemek kaşığı domates salçası koyarak karıştıralım. Tencere boyutunuza göre değişebilir. Salçalı Suyu daha az da ekleyebilirsiniz. En üstteki Dolmaların üstünü geçmeyecek kadar olsun. Üzerine porselen bir tabak kapatalım. Kısık ateşte yaprağın yumuşama süresine göre pişirelim. Ben yaklaşık 45 dakika pişirdim.
Daha sonra servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz sarımsaklı veya sade yoğurtla servis edip üzerine pulbiber yada salça sos ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder