21 Kasım 2016 Pazartesi

Çaylı Kek



Malzemeler
  • 1 su bardağı demlenmiş çay
  • 3 yumurta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 paket eritilmiş ılıtılmış margarin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar sizlere yine daha önce paylaşmış olduğum ve beğeninizi alan anne keki kadar güzel bir kek tarifini paylaşmak istedim. Bir dilim yediğinizde tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz ağızda çok hoş bir lezzet bırakan çaylı kek.
Öncelikle oda ısısında beklemiş olan yumurtaları ve şekeri 5 dakika mikserle çırpalım. Köpük köpük olsun. Ardından un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katalım 2 dakika daha çırpalım. En son elenmiş ve tepeleme olmadan 4 su bardağı unu ve kabartma tozunu da ekleyip bir kez daha çırpalım. Koyu bir kıvam oluyor. Yağlanmış kek ya da dikdörtgen bir tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Normal kek kalıbında pişirirseniz 45 dakika civarında pişiyor. Ancak büyük dikdörtgen tepsi yada borcam da pişirirseniz yaklaşık 30 dakika da pişiyor. Kürdan testini yapıp fırından alalım. Soğuduğunda dilimleyerek ikram edelim.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder