6 Ocak 2017 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma



Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler

500 gr yaprak
2 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
6-7 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane

Ölçü olarak bir bardak pirinçe bir buçuk bardak su kullanalım. İki ölçüden yaptığımız için 1. 5 bardağı iç pilavı pişirirken 1. 5 bardağı da dolmaları pişirirken kullanalım.
Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar öncelikle pirinçi ayıklayıp bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim beklesin. Daha sonra yaprakları bir kaç kez suya baturıp çıkaralım ve en son suyun içinde bekletelim. Su ılık olsun. Soğanları incecik doğrayıp zeytinyağı tencereye alalım ve soğanları ekleyip kavuralım. Pirinci süzüp kavrulan soğanların üzerine ekleyelim bir iki karıştırıp 1. 5 su bardağı su ekleyip pişirelim. Suyunu çekip pişen pirinçe ince kıyılmış maydanoz iki tatlı kaşığı nane tuz pulbiber ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım. İç pilav hazır olunca biraz demlenmesini bekleyelim. Bu sırada su da beklettiğimiz yaprakların suyunu süzdürelim. Yaprakların geniş kısmına iç pilavdan koyup iki tarafından katlayıp rulo saralım.
Pişireceğimiz tencerenin tabanına yaprak serip dolmaları dizelim. 1. 5 bardak su ekleyip üzerinden bir iki yemek kaşığı zeytinyağ gezdirelim ve üstüne uygun bir tabak kapatarak suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder