13 Ocak 2017 Cuma

Şahane Negrolu Kurabiye



Şahane Negrolu Kurabiye

Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1. 5 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 

Arası için :
2 paket negro bisküvi

Kenarları için:
Dövülmüş ceviz
1 yumurta akı

Üzeri için :
80 gr eritilmiş bitter çikolata
Hindistan cevizi vs

Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar bu güzel süslü ve bir o kadar lezzetli kurabiyenin öncelikle hamurunu yaparak başlıyoruz. Hamuru için tüm malzemeyi iyice yoğurup ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan parçalar kopararak elimizle tezgah üstünde açalım. Arasına negro koyup yuvarlak şekilde düzgünce kapatalım. Kenarlarını yumurta akına bulayıp cevize batıralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Hafif pembeleşmesi yeterli olacak. Fırından çıkıp soğuyan kurabiyeleri erittiğimiz çikolataya batırıp istediğimiz şekilde süsleyelim. 

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder