12 Ocak 2017 Perşembe

Tavuk Nugget Tarifi



Tavuk Nugget Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo tavuk kalça kuşbaşı 
6-7 dilim etimek (robottan geçirelim)
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 su bardağı un
Tuz 
Karabiber

Kızartmak için:

Sıvıyağ
Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar tavuk kalça etini üçgen şekilde kesip (kasabınıza da kestirebilirsiniz) hazırlayalım. Etimeği rondodan geçirip galeta unu ile karıştıralım ve bu karışımın içine tuz ve karabiberi de ekleyelim. Yumurtaları iyice çırpalım. Tavuk etlerini önce una sonra yumurtaya ve en son galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağ da kızartalım. Servis tabağına alıp acılı sos, ketçap vs ile sunalım. 

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder