20 Ocak 2017 Cuma

Islak Kek



Islak Kek

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Sos için :

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker


Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar herkesin beğenerek yediği ıslak kekin tarifini paylaşmak istedim sizlere. Öncelikle sosu için tüm malzemeleri tencereye alıp hazırlayalım ve ılınması için bir kenara alalım. Keki hazırlamak için oda sıcaklığında ki yumurta ve toz şekeri 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip en son unu eleyerek ekleyelim. Ve 180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kürdan testini yaptıktan sonra keki fırından alıp ilk sıcağı çıktığında dilimlere keselim ve sosun iyice işlemesi için kürdan ile delikler açalım. Ilınan sosu da üzerine gezdirelim ve ıslak kekimiz hazır. Dilerseniz üstünü hindistan cevizi ya da antep fıstığı süsleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder