10 Ocak 2017 Salı

Kereviz Salatası



Portakal Çanağında Elmalı Havuçlu Kereviz Salatası

2 adet küçük boy kereviz
1 adet büyük boy yeşil elma 
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı tuz
1 avuç doğranmış ceviz 
5-6 adet portakal (içleri oyularak salata doldurulacak
Süslemek için :
maydanoz

Hazırlanışı : 

Merhaba arkadaşlar sizlere son derece lezzetli yediğinizde beğeneceğinizden emin olduğum hafif ve besleyici bir salata tarifi paylaşmak istedim. 

Öncelikle yoğurdu derin bir kaba alalım. İçine mayonez rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice çırpalım. Havucu ve elmayı da rendeleyip yoğurdun içine ekleyelim ve çırpalım. Ardından kerevizi de rendeleyip karamadan hızlıca yoğurda ekleyelim. Kerevizleri teker teker rendeleyip ekleyelim kararmaması için. Tahta kaşık ile iyice yoğurtla karıştırdıktan sonra cevizi de kırıp ekleyelim. Cevizi ekledikten sonra bir iki kez karıştıralım. Çok karıştırmayalım. Ağzı kapanan hava almayacak bir saklama kabına alalım salatayı ve en az 1-2 saat kadar dolapta bekletelim. Ardından portakalları ikiye bölüp içlerini oyalım ve çıkaralım. İçine salatayı koyup maydanoz ile süsleyelim. Saklama kabında hava almayacak şekilde saklandığında 4-5 gün muhafaza edebiliriz. Servis ederken portakallara ekleyelim. 

Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder