9 Ocak 2017 Pazartesi

İçli Köfte



Malzemeler:

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağından biraz az un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su ( soğuk olacak)

İç harcı için :

250-300 gr kıyma
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay tabağı kırık ceviz
Tuz
Pul biber
Karabiber

Kızartmak için :

Sıvı yağ

Hazırlanışı :

Merhaba arkadaşlar herkes tarafından sevilen bir tarif olan içli köfte tarifini paylaşmak istedim sizlere. 

Öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayalım. Bunun için soğanları çok ince doğrayalım sıvı yağı da ekleyip kavuralım. Kıymayı ekleyip rengi dönünce suyunu çekene kadar kavuralım. Üzerine salça, tuz ,ceviz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Bir kaç dakika kavurduktan sonra kuru kalmaması ve yumuşak olması için biraz su ekleyip pişirelim. Ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.  Altını kapatıp soğumaya bırakalım. 

Diğer tarafta bulgura üstünü geçecek kadar soğuk suyu ekleyelim. Suyunu çektikten sonra irmik, tuz, salça ve baharatları ekleyip azar azar suyunu ekleyerek yoğuralım. Daha sonra ununu ekleyip biraz daha yoğuralım. Elimize alıp yuvarlandığında hamuru yoğurmayı bırakabiliriz. Bu aşamada ele yapışacaktır. Ellerimizi yıkayıp kuruladığımızda yapışmamaya başlayacaktır. Cevizden biraz daha büyük parçalar alalım ve baş parmağımız ile ara sıra su alarak içini ince bir şekilde açalım. İç harcını koyup yukarı doğru limon şeklinde uzatalım. Her birini aynı şekilde yapıp hazırlayalım. Uygun bir tencereye bol yağı alalım. Kızdıralım ve hazırladığımız içli köfteleri kızartalım.

Afiyet olsun😊 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder