16 Temmuz 2017 Pazar

Güveçte Kremalı Mantarlı Tavuk

 
 
Malzemeler:

1 kg tavuk kuşbaşı
500 gr kültür mantarı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 adet kapya biber
2-3 diş sarımsak
3 adet küçük boy domates
2 paket sıvı krema (200ml)
Kara biber
Pul biber
Kekik

Hazırlanışı:
Merhaba arkadaşlar yedikçe yemek isteyeceğiniz harika bir lezzet. Hepinize denemenizi tavsiye ederim 👍

Öncelikle uygun bir tavayı kızdırıp tavuk etlerini koyalım ve suyunu salıp çekene kadar aralıklı karıştıralım. Mantarları temizleyip dörde bölerek farklı bir tencerede haşlayalım ve süzelim. Tavuklar suyunu çekmeye yakınken sıvı yağ gezdirelim ve soğan sarımsak biberleri de ekleyip kısık ateşte kavuralım. Kavurduktan sonra mantarları da ekleyip bir kaç tur çevirelim. Salçaları ve baharatları da ekleyelim. Daha sonra küp küp doğradığımız domatesleride ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirelim. Hazır olan tavuğu güveçlere paylaştıralım. Üzerlerine kremayı da paylaştırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında fırın tepsisine güveçleri yerleştirip yarılarına kadar su gelecek şekilde su ekleyip pişirelim 15-20 dakika pişirdikten sonra fırından alıp güveçlerin üzerine kaşar rendesi serpiştirip 10 dakika kadar daha pişirip servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun😊




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder