16 Temmuz 2017 Pazar

Tulumbacı Tatlısı



Malzemeler:

1 litre süt
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket vanilya

Üzeri için :
Bol hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Merhaba arkadaşlar sizlere hem pratik hemde tadına bakanlardan tam not alan harika bir sütlü tatlı tarifi paylaşmak istedim.

Yağı muhallebi pişireceğimiz tencereye alalım. Üzerine tel şehriyeyi ekleyerek rengi hafif dönene kadar kavuralım.
Bu sırada derin bir kapta süt, şeker, vanilya ve nişastayı çırpıcı  iyice karıştıralım. Şehriyelerin rengi döndüğümde sütlü karışımı tencereye dökerek ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim. Koyulaştığında dövülmüş fındık ekleyerek bir kaç kez karıştırıp ıslatılmış borcama dökelim.
İlk sıcağı çıktığında buzdolabına kaldırıp soğutalım ve üzerine bolca hindistan cevizi dökerek dilimleyip servis edelim.

Mutlaka denemenizi öneririm.

Afiyet Olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder